Barcelona kan tegen Celtic rekenen op herstelde Messi

Print
Barcelona kan tegen Celtic rekenen op herstelde Messi

Foto: EPA

FC Barcelona kan woensdag in de Champions Leaguewedstrijd op het veld van Celtic opnieuw een beroep doen op Lionel Messi. De Argentijnse vedette miste zaterdag het competitieduel tegen Malaga (0-0) wegens ziekte, maar is hersteld.

Barça postte maandag op de Twitterpagina van de club een foto van een lachende Messi die het oefenterrein opwandelt naast zijn Uruguayaanse spitsbroeder Luis Suarez.

Messi moest afgelopen weekend forfait geven voor het treffen in Camp Nou tegen Malaga nadat hij onwel was geworden en moest overgeven. Zijn coach Luis Enrique verzekerde wel meteen dat er “niets ernstigs” aan de hand was.

Amper een week geleden had de vijfvoudige Gouden Bal ook moeten overgeven aan boord van een vlucht met de Argentijnse nationale ploeg. Hij kon nadien wel spelen in het WK-kwalificatieduel tegen Colombia (3-0), waarin Messi met een goal en twee assists uitblonk.

Barcelona kan zich woensdag plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Bij winst in Celtic Park in Glasgow hebben de Catalanen het ticket zeker op zak. Barça leidt in groep C met 9 op 12 voor Manchester City (7), Borussia Mönchengladbach (4) en Celtic (2).