Beauty

Waarom zouden we ons zorgen maken om een blubberbuikje?

Print
Ja, shapewear en broeken met een hoge taille houden blubberbuikjes in toom maar wordt het eens geen tijd om ons lichaam te leren appreciëren? Dat is het uitgangspunt van de ‘Revolution’-campagne van Movemeant Foundation.

In een nieuwe video van Movemeant Foundation, een Amerikaanse organisatie die vrouwen aanmoedigt om zich goed in hun vel te voelen, staan buikjes centraal. Van dansers en yogi tot tennissters en zwemsters: allemaal tonen ze hun exemplaar zoals het echt is.

“Het doel van ons ‘Revolution’-filmpje is om mensen aan te tonen dat verschillende lichamen sterk kunnen zijn. Het wil bewijzen dat als we ons lichaam accepteren zoals het is, we ook onze innerlijke kracht goed kunnen inzetten”, zegt Charina Lumley, COO van de organisatie aan sportmagazine Shape.

Oprichtster Jenny Gaither deelt die mening en voegt er nog iets aan toe. “Ik hoop dat het vrouwen en meisjes inspireert zich om een positief beeld te vormen over hun lichaam”, klinkt het. Bij de campagne hoort ook een duidelijke hashtag #OwnYourBellyJelly. Letterlijk vertaald: wees trots op je blubberbuikje. “Want wie haar blubberbuikje toont is eerlijk en eerlijkheid is prachtig”, staat er in grote letters in de video.

Niet te missen