Mama

Dit is waarom beroemdheden zo snel weer slank zijn na hun bevalling

Print
Dit is waarom beroemdheden zo snel weer slank zijn na hun bevalling

Foto: pn

Hollywoodsterren die een paar weken na hun bevalling weer superslank zijn in een piepkleine bikini: ze zijn talrijk en ze worden de hemel ingeprezen. Maar ze hebben dan ook alle middelen voorhanden om hen te helpen, zegt topmodel Chrissy Teigen, zelf mama van een dochter.

"Iedereen die in de belangstelling staat heeft alle hulp die nodig is om af te vallen", zei Chrissy in een interview met de Today Show. "Mensen hebben het vervelende gevoel dat iedereen zomaar gewicht verliest, maar daar wordt heel hard aan gewerkt. We hebben voedingsdeskundigen, diëtisten, personal trainers, schema's en nannies. We hebben mensen die het mogelijk maken om weer in vorm te geraken. Maar niemand zou eigenlijk mogen denken dat dit normaal of realistisch is".

Volgens het topmodel, zelf mama van een dochtertje, ligt de focus te veel op het lichaam van een vrouw die net een kind heeft gekregen, terwijl haar mentale gezondheid veel belangrijker is. "Ik denk dat er over veel emoties gewoon niet gepraat wordt. Ik denk dan aan een postnatale depressie, maar ook aan dagen waarop het me gewoon niet lukte om werk en alles geregeld te krijgen, en dan ondertussen nog tijd te hebben voor mijn man en een leven. Misschien was ik een klein beetje vervloekt omdat ik zo'n geweldige zwangerschap had en zo veel energie had, dat ik gewoon last had omdat die endorfines er niet meer waren. Maar er waren periodes waarin het echt even heel donker werd".

 

Chrissy en haar dochtertje Luna

 

Niet te missen