Politie voorkomt straatgevecht tussen hooligans KV Mechelen en Standard

Print
Politie voorkomt straatgevecht tussen hooligans KV Mechelen en Standard

Foto: Belga

Voor de wedstrijd KV Mechelen-Standard zondag heeft de politie een gevecht voorkomen tussen hooligans van beide clubs in de Eikestraat in Mechelen. In totaal werden 35 mensen opgepakt. De attributen voor het gevecht - matrak, handschoenen en mondstuk - die de supporters bij zich droegen, werden in beslag genomen.

Ondanks de combiregeling verzamelden 22 KV-supporters en 13 Standard-aanhangers zich in de loop van de namiddag in de Eikestraat in Mechelen-Noord. “Onderzoek toont duidelijk aan dat zij de afgelopen dagen afspraken hadden gemaakt voor een straatgevecht”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

Maar dat konden zijn collega’s voorkomen. “Op het moment dat de clans dreigden op de vuist te gaan, zijn we tussengekomen. Hierdoor werd een gevecht in regel voorkomen. De opgepakte supporters werden opgesloten in de doorgangscellen van ons commissariaat tot na de wedstrijd. Zij kregen allen een proces-verbaal in het kader van de voetbalwet”, vertelt de hoofdinspecteur.

Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) waarschuwt hooligans. “Samen met ons politiekorps wil ik in Mechelen alles in het werk stellen dat voetbal een feest is en blijft. Daartegenover staat dat we steeds kordaat zullen optreden tegen voetbalhooliganisme”, reageert hij.