Kanonschoten kondigen carnavalseizoen aan

Print
Kanonschoten kondigen carnavalseizoen aan

Foto: Jean Pierre Yzermans

Stokkem

Dilsen-Stokkem - De leden van K.V. ‘Van wis tot manjel’ hebben woord gehouden. Hun visie om het carnavalseizoen spectaculair en luidruchtig in te zetten verliep met elf kanonschoten, die over de gemeentegrenzen hoorbaar waren.

Getuigen hiervan waren de honderden die ongeduldig de carnavalentree opwachtten. Leslie 1, de regerende prins kreeg de eer om de ontspannerknop van het kanon in te drukken. De schoten klonken ongemeen hard zodat zelfs de kannonniers van de Sint-Elisabethschutterij ervan schrokken. Vooraf had voorzitter Raf Bouduin, tijdens het inauguratiebetoog, zijn ploeg voorgesteld en het op zijn einde lopend seizoen met prins Leslie I, prinses Claudia en hun jeugdprinsen Lina en Owen alle lof toegewenst.
Hij deed een warme oproep naar alle inwoners om samen van het carnaval een mooi feest te maken.
Het laatste (elfde) schot zette de aanwezigen in beweging. In zaal De Kring trokken D.J. Dave en de zangers Patrick Pesch en Jérôme Gelissen alle registers open. Het sloeg in. In een mum van tijd was de hele carnavalmeute in feeststemming.
Tijdens de feestnamiddag werd gespeculeerd en weddingschappen aangegaan wie de volgende prins zal zijn. Het antwoord hierop krijgen we op zaterdag 10 december in zaal Nieuwenborgh.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio