Justin Bieber, Rihanna en Drake grote winnaars American Music Awards

Print
Justin Bieber, Rihanna en Drake grote winnaars American Music Awards

Rapper Drake. Foto: AFP

De Canadese zanger Justin Bieber is in de nacht van zondag op maandag de grootste prijzenpakker geworden op de American Music Awards, een tegenhanger van de Grammy-Awards. Ook Rihanna en Drake haalden meerdere prijzen binnen.

Bieber haalde het in vier categorieën waaronder beste mannelijk artiest in de categorie pop/rock, en kaapte prijzen weg voor zijn song “Love Yourself” en zijn album “Purpose”.

Landgenoot Drake had een recordaantal van dertien nominaties achter zijn naam staan, maar raakte slechts drie keer bekroond in de rap/hiphop categorieën voor zijn album “Views” en de single “Hotline Bling”. Zangeres Rihanna kreeg ook drie prijzen.

Twee onderscheidingen waren er voor countryzangeres Carrie Underwood en het alternatieve rockduo Twenty One Pilots. Ariana Grande pakte de trofee van artiest van het jaar.

Als ongewone gril kreeg het uit 1984 album “Purple Rain” van Prince de prijs voor beste soundtrack. De verkoop van het album schoot immers de hoogte in na zijn dood in april.

Sting kreeg een speciale award voor zijn buitengewone bijdragen aan de muziek.

De American Music Awars onstonden in 1973 als alternatief voor de Grammy’s. De organisatoren zeggen dat het de grootste show ter wereld is waar het publiek stemt. De nominaties zijn op platenverkoop gebaseerd, de prijzen worden toegekend via onlinestemmen.