Inbrekers richten voor duizenden euro’s schade aan bij fruitbedrijf

Print
Inbrekers richten voor duizenden euro’s schade aan bij fruitbedrijf

De alarmcentrale werd opengebroken en de inhoud kapot getrokken. Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden -

Inbrekers hebben zaterdag voor enkele duizenden euro’s schade aangericht bij het bedrijf Enza fruit New Zealand op de Tongerse-steenweg in Sint-Truiden. “Hopelijk zijn de telefoon- en computerkabels tegen maandagochtend hersteld”, zegt Suzy Janssis, de financieel administratief directeur. “Anders is de schade niet te overzien”.

De directiesecretaresse stelde de inbraak zaterdagochtend vast. De dieven hadden op twee plaatsen een gat in de omheining van de doe-het-zelfzaak Hubo op de Oude Tongersebaan geknipt om op het terrein van het fruitexportbedrijf te komen. “Vanaf daar hebben ze een hele hoop vernield”, zegt Janssis. “De deurverlichting werd stukgeslagen, de kabels aan de buitenkant van het gebouw doorgeknipt en een rolgordijn en een van de sluitingen van de vensters stond op het bureau van de secretaresse. Zij heeft mij meteen verwittigd. In het gebouw werd in een aantal burelen de bekabeling van de telefoons en netwerkverbindingen van de computers doorgeknipt. De alarmcentrale werd van de muur gerukt en alle aansluitingen losgetrokken. Alle burelen werden doorzocht en kasten en schuiven ondersteboven gehaald. Geld was er niet, hoogstens een paar honderd euro om kleine leveringen te betalen. De materiële schade is zeer groot. Wij kijken nu al met een bang hart uit naar maandagmorgen. Als de telefoonlijnen en computeraansluitingen tegen maandagmorgen niet hersteld zijn, is de schade niet te overzien. Onze wereldwijde exporthandel gebeurt op die manier”.

Spaanse nummerplaten

De lokale recherche is een onderzoek gestart. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Of de inbraak ook te maken heeft een inbeslaggenomen Audi A6 met Spaanse nummerplaten wordt onderzocht. Mogelijk zijn de inzittenden gevlucht en hebben ze hun voertuig achtergelaten. “De auto stond volledig afgesloten op de Oude Tongersebaan achter het bedrijf. Het sporenonderzoek moet uitsluiten of het voertuig te maken heeft met de inbraak. De wagen is in beslag genomen,” zegt korpschef Provost.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio