Officieel: De Decker blijft T1 van Antwerp

Print
Officieel: De Decker blijft T1 van Antwerp

Foto: BELGA

Deurne -

Wim De Decker (34) blijft hoofdcoach van Antwerp. Dat maakte de Great Old zonet bekend. De club gaat ook voorstellen lanceren om de banden tussen spelers en fans te versterken.

De Decker debuteerde vrijdag als interim-hoofdcoach met een 0-0 bij Leuven en liet steeds meer verstaan hoofdcoach te willen blijven. Antwerp heeft niet lang gewacht om het officieel te maken: Wim De Decker blijft T1. “Wim De Decker is meer dan ooit een Red!”, kondigt Antwerp trots aan. “Over verdere aspecten van de samenwerking, zoals de duur (aantal seizoenen) en de samenstelling van de staf, wordt deze week in onderling overleg beslist.”

Antwerp koos voor De Decker boven een aantal andere kandidaten om “heldere redenen”. “Ten eerste beschikt Wim over een sterke winnaarsmentaliteit, wat we ook weer op het veld willen zien”, klinkt het. “Daarnaast heeft Wim de intelligentie en rust die een hoofdcoach van Antwerp moet bezitten. Ten derde kent niemand de groep beter dan Wim, zowel op sportief als op menselijk vlak. De Decker kan ook perfect de druk inschatten die op de Bosuil heerst, en staat sterk genoeg in zijn schoenen om ertegen bestand te zijn.”

Officieel: De Decker blijft T1 van Antwerp
Foto: BELGA

Band met fans

De Great Old wil ook de band met de fans versterken. “De Decker gelooft er sterk in dat onze fans dé sleutelfunctie hebben om Antwerp sportief te doen slagen. Niet alleen de band tussen de spelers moet beter, maar ook de band tussen spelers en fans. De Bosuil moet weer een extra wapen worden voor de Antwerpspelers, maar dat kan alleen als de spelers zelf dichter bij de fans staan.”

“Daarom roepen we alle supporters op om de Hel weer te doen branden. We zullen als club enkele voorstellen lanceren om de banden tussen spelers en fans te versterken, maar rekenen ook op de creativiteit en trouw van onze supporters. Alleen zo kunnen we weer heroïsche momenten beleven op de Bosuil!”