Carnaval in Limburg : alles over Limburgse carnavalstoeten. Foto's van Limburgse carnavalisten

PXL-directeur Ben Lambrechts krijgt hoogste carnavalsonderscheiding

Print
Bree -

PXL-directeur Ben Lambrechts heeft vrijdagavond de hoogste carnavalsonderscheiding gekregen in Limburg. Dat gebeurde op het verbroederingsfeest van de 14 Limburgse carnavalsverenigingen van LIVEKE (Limburgse Verenigingen Karnavals Evenementen) in het Itterdal in Bree.

De Breese Stoepluipers organiseerden de verbroederingsavond met alle carnavalisten van LIVEKE. De avond startte alvast met een hoogtepunt: de uitreiking van de Bronsgroene Leeuw aan directeur Ben Lambrechts van PXL. Voorzitter Freddy Corstjens van LIVEKE legde uit hoe men bij Lambrechts terecht kwam: “Deze hoge onderscheiding wordt aan Ben toegekend als waardering voor de frisse, eigenzinnige en verrassend moderne manier waarop hij het Limburgs onderwijs promoot. Door zijn unieke en enthousiaste aanpak weet hij veel jongeren te enthousiasmeren voor het onderwijs in het algemeen. Hij treedt hiermee in voetsporen van onder meer voorzitter Jan Peumans van het Vlaams Parlement, zangeres Beppie Kraft uit Maastricht en de organisatie Een hart voor Limburg, die de Bronsgroene Leeuw ook thuis in de trofeeënkast hebben staan.”

Lambrechts bekende dat hij tot op heden zelf niet de grootste carnavalist was, maar beloofde dat wel te worden. Hij voegde meteen de daad bij het woord en zong een bluesy loflied over Limburg in het algemeen en het carnaval in het bijzonder. “Ik word de beste ambassadeur die het Limburgs carnaval ooit gehad heeft”, knalde het uit de luidsprekers. “We hebben immers een heel groot hart voor Limburg en het carnaval en dat pakken ze ons nooit meer af!” De nieuwe laureaat kreeg meteen de hele zaal op zijn hand. Even later volgde wat meer uitleg. “Ik ben vereerd. Het carnaval doet ons nadenken over de maatschappij op een humoristische manier. Daar heb ik heel veel respect voor.”

Lees meer over carnaval in Limburg