Semi Kuzugudenler Europees kampioen kick-thaiboks

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Centrum Noord

Genk - De 15-jarige Semi Kuzugudenler uit Genk slaagde erin om op 24 september de Europese titel kick-thaiboks in de gewichtsklasse tot 65 kg te behalen in Duisburg (Duitsland).

Thaiboksen is een vechtsport die al eeuwen wordt beoefend in het huidige Thailand. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong.

Semi Kuzugudenler is 15 jaar oud en woont in Genk/Sledderlo en doet nu al 5 jaar aan kick-thaiboks bij de sportclub Muay Thai Genk. Semi heeft al 26 partijen uitgevochten waarvan 22 gewonnen, 1 gelijk en 3 verloren partijen. Afgelopen zomer werd Semi geselecteerd voor de wereldkampioenschappen Muay Thai in Thailand zelf. Zijn trainer Christo is ook nationaal trainer van België. In Thailand is het echter niet gelukt om te winnen. Hij verloor nipt tegen de wereldkampioen.

Op 24 september heeft Semi de kans gekregen om voor de Europese titel te vechten in de gewichtsklasse -56kg/-16jaar in Duisburg. De tegenstander Mohammed Assiad uit Köln was de plaatselijke favoriet van Duitsland. Semi heeft 6 rondes van 2 minuten moeten vechten, 5 van de 6 rondes heeft Semi duidelijk op zijn naam kunnen zetten. Na de 6 rondes werd Semi unaniem verkozen tot de nieuwe Europese kampioen bij de IKBO -16jaar/-56kg.

Semi Kuzugudenler wil eerst en vooral zijn studies afwerken (Sint-Jan Berchmanscollege Genk). In het thaiboksen wil Semi zoveel mogelijk titels veroveren tegen de beste in zijn gewichtsklasse om tegenover zichzelf en de anderen te bewijzen dat hij tot de allerbesten behoord.

Dit is allemaal mogelijk geworden door het vertrouwen dat Semi gekregen heeft van zijn team. Dit zowel van zijn trainer Christo, Patrick voor de assistentie met intervaltrainingen en zijn vader Ali die overal mee is geweest.

Tegen maart krijgt sportclub Muay Thai Genk een mooi sportcomplex in Genk aan de Trichterweg 27 dit dankzij stad Genk en de schepen van Sport Ali Çaglar die een hart voor onze sport heeft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio