Dit zijn de beste hotels van België

Naar jaarlijkse gewoonte zet hotelvergelijkingssite Trivago de beste hotels in ons land op een rij. Deze ranglijst werd samengesteld op basis van een analyse van de hotels en is onderverdeeld in drie categorieën. Daaruit blijkt dat de meeste pareltjes in West-Vlaanderen liggen.

vwh

In de categorie van driesterrenhotels prijkt Main Street in Ieper op de eerste plaats, gevolgd door ’t Huys van Steyns in Tongeren. Het Heilig Genot in Vleteren sluit de top drie af.

Als we kijken naar de viersterrenhotels, is die helemaal voorbehouden voor West-Vlaamse zaken. Op een staat het Prinsenhof in Brugge, net voor het Brugse Van Cleef. Het Ieperse Ariane vervolledigt de shortlist.

Het beste vijfsterrenhotel ligt, volgens Trivago, ook in Brugge. Dukes’ Palace mag zich winnaar noemen in deze categorie. De tweede en derde plaats zijn voor Brusselse hotels, respectievelijk Rocco Forte Amigo en het Sofitel Brussels Europe op het Jourdanplein.

De Hotel Awards kwamen tot stand door het analyseren van reviews en quoteringen op meer dan tweehonderd verschillende boekingssites. “We aggregeren en analyseren meer dan 175 miljoen hotelreviews van websites van over de hele wereld”, zegtJohannes Thomas, directielid van Trivago, dinsdag in een persbericht. “Al deze reviews geven een overzicht van waar individuele hotels goed in zijn.” Meer hotelinfo via www.trivago.be

Meer over Top tien reisfavorieten

Niet te missen