Kortessemse kerk loopt helemaal vol voor plechtigheid

Familie en vrienden nemen afscheid van Chiroleidster Oona (19)

Print
Familie en vrienden nemen afscheid van Chiroleidster Oona (19)

Vrienden en vriendinnen zorgden voor de sfeervolle muzikale begeleiding. Foto: Frcr

Kortessem -

Onder massale belangstelling is zaterdag in de Sint-Pieterskerk van Kortessem afscheid genomen van de negentienjarige Oona Henri. De Guigovense Chiroleidster stierf op 4 november tijdens het joggen.

Het altaar in de kerk was versierd met Chiro-shirtjes, trainingsvesten en allerlei attributen uit het te korte leven van Oona. Vrienden en vriendinnen zorgden tijdens de dienst voor een sfeervolle muzikale begeleiding. De leiding van Chiro Spratike opende de herdenking met het aangepaste kamplied ‘Oona naar Chiroland’. De tientallen getuigenissen die tijdens de plechtigheid aan het altaar gebracht werden, zorgden voor heel wat tranen, maar vaak ook voor een herinneringslach. Chiro Spratike, atletiekclub ADD en haar medestudenten van de UHasselt typeerden Oona als een open, vriendelijke, onbevangen, levenslustige en grappige persoon die met iedereen goed overweg kon en elk samenzijn tot een fijn moment maakte. Hartversterkend was ook de aanwezigheid van de kinderen van de onthaaldienst van mama Diane. Zij hadden vooraan in de kerk postgevat met vlaggetjes van hartjes en bloemetjes ter ere van Oona.

Steunwielen

Papa Jo, tegelijk haar steun en trainingsmaat bij de atletiekclub, typeerde Oona als een sterke persoonlijkheid, die van bij de geboorte erg vinnig uit de hoek kwam. “Al na 8 maanden kon zij alleen stappen en in haar tweede levensjaar kon ze fietsen zonder steunwielen. Als 8-jarige nam ze een begeesterende start bij de atletiekclub.” Oona was volgens papa Jo iemand die hield van treffende oneliners: “Eén van haar laatste oneliners nemen we mee in onze gedachten en hebben we op het prentje laten afdrukken: It’s so strange that autumn is so beautiful, yet everything is dying. Het is zo vreemd dat de herfst zo mooi is, terwijl de natuur stervende is.”

Dat Oona erg geliefd was, blijkt ook uit de vele berichten en gevoelens van medeleven die de afgelopen dagen de wereld werden ingestuurd via de sociale media. Aan de kapel in Guigoven, waar Oona op 4 november het bewustzijn verloor en stierf, hebben de afgelopen dagen tientallen jongeren en tal van volwassenen bloemen neergelegd en kaarsjes gebrand ter nagedachtenis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio