Vijf oud-strijders samen op één foto

Print
Vijf oud-strijders samen op één foto

Foto: Paul Buekers

Herk-de-Stad - Traditiegetrouw herdenken de Herkse vaderlandslievende verenigingen op 11 november de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen.

Deze dag begon om 10 uur met een misviering in de Sint-Martinuskerk waar de Koninklijke Harmonie Sint Martinus van deze viering bijna een misconcert maakte. Daarna brachten burgemeester Bart Gruyters en ereburgemeester Paul Buekers hulde aan het monument van WOI met het dodenappel en werden bloemen neergelegd door het stadsbestuur en de vaderlandslievende vereniging.
Vervolgens was er de optocht naar het kerkhof onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie waar Andre Somers hulde bracht aan de gesneuvelden van WO2. En dan was het tijd voor de jaarlijkse receptie in het GC De Markthallen.

Omstreeks 13 uur trok dan een mooie groep mensen naar het vredesdiner in de parochiezaal van Donk. De foto van de vijf nog levende oud-strijders van Herk-de-Stad werd er gemaakt in de hoop dat een dergelijke foto volgend jaar kan herhaald worden. We weten wel dat deze vijf mannen de leeftijd van 90 jaar allemaal overschreden hebben.
Vernoemingswaardig is ook dat op donderdag 10 november de lagere scholen van Berbroek, Schulen, Donk en het GO van Herk-de-Stad de monumenten bezochten met één of meerdere klassen uit hun school. Nooit meer oorlog is hun motief.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio