Beelden van bodybuildster met bijna geen vet veroorzaken controverse

Print

Op verschillende websites duiken er beelden op van een bodybuildster “met 0% vet”, die fier haar strakke lijf toont. Haar conditie is iets waar bodybuilders jaren voor trainen. Op sociale media gaan de reacties van “knap” naar “gevaarlijk”.

De video heeft als slogan “No days off” oftewel “geen vrijaf”, wat waarschijnlijk wijst op het feit dat de dame in kwestie nooit stopt met trainen om haar afgetrainde figuur te krijgen. Een twijfelachtig concept, want het lijkt bijna alsof zo’n lichaam met zo weinig vet een streefdoel is.

Volgens Livestrong is het ronduit gevaarlijk. De bodybuildster kan door haar “strakke lichaam” een vitamine tekort, onvruchtbaarheid, vermoeidheid en verminderde hersenactiviteit krijgen. Een vrouw zou minstens 10 à 13 procent lichaamsvet moeten hebben en bij een gemiddelde vrouw gaat het over 25 à 31 procent.

Sommige reacties bewonderen dan weer de onbekende vrouw voor haar doorzettingsvermogen en toewijding: “Het is haar leven, als ze het zelf goed vindt, des te beter.”