Neos trekt wee dagen door Ardennen

Print

Foto: Maurice Deckers

Hechtel-Eksel - Neos combineerde een overnachting in het vernieuwde en gerenoveerde Vayamundo-vakantiecentrum in Houffalize met een kennismakingsbezoek bij enkele bedrijven in de buurt.

Maandagmorgen 7 november stapten 45 Neos-vrienden op de Lauwers bus voor een tweedaagse naar de Belgische Ardennen. Een eerste stop was er in Durbuy, voor een korte wandeling door één van de kleinste dorpen van België. Vandaar trokken we naar Centre Marcassou in Champlon-Tenneville waar we genoten van een charcuterieschotel, gevolgd door een rondleiding. Het everzwijn staat symbool voor het Ardense karakter van Marcassou.

In de namiddag was de ambachtelijke en familiale chocolaterie Cyril Chocolat in het dorpje Samrée aan de beurt. Hier vergastte de zaakvoerder ons op een humoristische presentatie, gekruid met de bijzondere tongval van een Waal die Nederlands spreekt. Een proeverij van zijn diverse creaties kon uiteraard niet ontbreken, wat de omzet van zijn winkel zeker ten goede kwam.
Na dit bezoek was het tijd om in te checken bij Vayamundo. Een welkomstdrankje, een rondleiding, het avondmaal en het ontbijt en middagmaal de volgende dag maakten ook deel uit van ons bezoek.

Na het ontbijt op dag 2 hadden we in de voormiddag keuze om een zware of een lichte wandeling of een bezoek aan het stadje Houffalize te maken. Na het middagbuffet verlieten we Houffalize voor ons laatste, maar misschien wel het meest geliefde bezoek, alhoewel Cyril Chocolat hier zeker niet voor moet onderdoen. Brouwerij Achouffe, sedert 2006 eigendom van Duvel Moortgat, moest zorgen voor een niet te vergeten afsluiter. Na een professionele rondleiding was het tijd om te proeven.
De degustatie omvatte vier verschillende Achouffe-bieren, twee blonde en twee donkere. De proeverij had zo zijn gevolgen, de terugreis geschiedde dan ook in een zeer geanimeerde sfeer. We laten het aan de lezer over wat ie zich daarbij voorstelt. We zijn wel wat gewoon, bij Neos zijn gezelligheid en leute nooit ver weg. Het was een tweedaagse om nog lang met glinsterende oogjes aan terug te denken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio