HERBELEEF. F1-race twee keer stilgelegd, fans maken zich boos

Print
Braziliaanse F1-fans lieten hun ongenoegen de vrije loop tijdens de stilgelegde race in Sao Paulo. De wedstrijd werd voor de tweede keer gestopt met een rode vlag omdat de wedstrijdleiding het circuit te nat vond.

Volg het hier live.

Het regende al de hele dag boven de omloop  van Interlagos. De wedstrijd begon met tien minuten vertraging en daarna werden de eerste zeven rondes achter safety-car afgelegd. Na vijftien ronden keerde de neutrale wagen terug na een crash van Marcus Ericsson. Bij de herstart ging Raikkonen op de rechte lijn rechts en links de muur in door aquaplaning. De Fin stapte ongedeerd uit, maar de koersleiding hing meteen de rode vlag uit.

Na een onderbreking van 20 minuten kwam het peloton opnieuw op gang. Maar na een zevental rondjes achter safety-car hing opnieuw een rode vlag uit.

Tot onbegrip van veel rijders.

“We kunnen nu zeker racen”, zei Max Verstappen over de boordradio.

“Wat is er? De baan is prima”, vond Lewis Hamilton.

“Waarom komt de rode vlag uit? Het is gewoon nat weer, meer niet. Zijn wij racers of niet”, protesteerde Valtteri Bottas.

Ook het publiek keerde zich massaal tegen wedstrijdleider Charlie Whiting. Er klonk massaal awoert-geroep en tienduizenden duimen gingen naar beneden.