Trump wil tot 3 miljoen illegalen met crimineel verleden onmiddellijk deporteren

Print
Trump wil tot 3 miljoen illegalen met crimineel verleden onmiddellijk deporteren

Foto: AFP

Donald Trump is van plan zijn hard migratiebeleid onmiddellijk door te voeren. In een interview met de zender CBS zegt hij zondagavond zowat twee miljoen tot drie miljoen illegalen met een crimineel verleden te zullen opsluiten of deporteren.

Trump heeft het over mensen die “criminelen zijn en een strafblad hebben, bendeleden, drugsdealers”. Het gaat volgens hem om “waarschijnlijk twee miljoen mensen, het kunnen er zelfs drie miljoen zijn”. “We zullen hen uit het land zetten of we zullen hen opsluiten”, aldus de pasverkozen president in het interview met het CBS-programma “60 Minutes”. “Maar we zullen hen uit ons land krijgen, ze zijn hier illegaal.”

Hij stelt ook dat eens de grens “veilig” is, immigratiefunctionarissen een beslissing zullen nemen over de resterende immigranten zonder de benodigde documenten die in de Verenigde Staten verblijven. In het interview bevestigt hij nog steeds van plan te zijn een muur te bouwen langs de Amerikaans-Mexicaanse grens. De bewuste muur zou volgens Trump gedeeltelijk een muur en op andere plaatsen een soort hek kunnen zijn. “Voor sommige gebieden zou ik dat doen, maar voor andere gebieden is een muur meer gepast”, klinkt het.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen