President Trump wil Twitter voortaan “heel terughoudend” gaan gebruiken

Print
President Trump wil Twitter voortaan “heel terughoudend” gaan gebruiken

Foto: Twitter Donald Trump

Tijdens zijn verkiezingscampagne maakte Donald Trump gretig gebruik van Twitter om zijn opinie te verkondigen, maar als president zou hij veel omzichtiger met het medium gaan omspringen.

In een interview met de zender CBS, dat later vandaag wordt uitgezonden, zei Trump dat Twitter ‘een goede vorm van communicatie’ is, vooral als middel tegen negatieve berichtgeving in de media, die hij er vaak van beschuldigd heeft bevooroordeeld te zijn. ‘Wanneer jullie me een slecht verhaal geven... heb ik een methode om terug te vechten’, aldus Trump in zijn eerste uitgebreid interview na zijn verkiezingsoverwinning.

Tijdens zijn campagne plaatste Trump agressieve en spontane berichten op Twitter. Sommige Amerikaanse media speculeerden dat zijn adviseurs hem hadden gevraagd het platform niet langer te gebruiken vlakbij de verkiezingsdag. ‘Ik zeg niet dat ik er van hou, maar het verspreidt de boodschap wel’, aldus Trump. Hij zei ook dat hij ‘heel terughoudend’ zou zijn als hij Twitter überhaupt nog gebruikt, eens hij president is geworden.

Uithaal naar media

Volgens Trump won hij de verkiezingen dankzij zijn invloed op sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram en andere. ‘Ik denk dat het me heeft geholpen deze races te winnen, waar zij veel meer geld uitgaven dan ik heb gespendeerd’, aldus Trump, waarbij hij verwees naar de miljoenen die zijn gehangen aan de Democratische verkiezingscampagne.

Trump is intussen opnieuw heel actief op Twitter. Zondag haalde hij nog uit naar de krant The New York Times. ‘Wow, de @nytimes verliest duizenden abonnees door hun heel slechte en onjuiste verslaggeving over het ‘fenomeen Trump’ ‘, klinkt het.