Gaat Pieter Timmers in 2020 dan toch naar Olympische Spelen?

Print
Gaat Pieter Timmers in 2020 dan toch naar Olympische Spelen?

Foto: BELGAIMAGE

Zal Pieter Timmers 2020 dan toch in actie komen op de Olympische Spelen van Tokio? In een reportage voor Sportweekend houdt Timmers de boot nog wat af, maar zijn coach Ronald Gaastra is rotsvast overtuigd dat het kan. “Als we oplossingen vinden voor het financiële en sociale aspect ben ik ervan overtuigd dat we hem tot Tokio kunnen vasthouden”, aldus de Nederlander.

Al jaren maakt Pieter Timmers het ons duidelijk: de Spelen in Rio zouden het hoogtepunt van zijn carrière worden, waarna hij nog een seizoen zou doorgaan en dan was het tijd voor zijn pensioen. Maar de zilveren medaillewinnaar van Rio lijkt nu toch op zijn woorden terug te komen.”Ik sluit niets uit. Ik bekijk na het WK of ik voort doe. Dat hangt van vele factoren af: het fysieke, mentale, familiale... Ik bekijk het jaar per jaar”, aldus de Beringenaar.

Zijn coach Ronald Gaastra zet de deur helemaal open. “Pieter is nog niet versleten. Ik denk dat hij dit niveau nog wel enkele jaren kan vasthouden of misschien zelfs nog wat verbeteren. Maar het moet vooral financieel en sociaal haalbaar blijven en daarvoor zoeken we oplossingen. Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat als we die oplossingen kunnen vinden dat we Pieter nog wel tot Tokio kunnen vasthouden”, vertelt hij aan Sporza.

Wat Timmers zelf denkt van die woorden? “Het kan kloppen wat hij zegt. Ronald heeft wel vaker gelijk.”

BK klein bad

Dit weekend is Timmers aan de slag op het BK klein bad. “Een goeie trainingswedstrijd met het oog op het WK”, zegt Timmers. Over dat WK wil hij geen al te grote verwachtingen scheppen. “Het is niet omdat ik in Rio zilver heb gehaald, dat ik dat ook zal halen op het WK.”