Vakantie

Copycat maakt exact zelfde foto's als reisblogger

Print
Copycat maakt exact zelfde foto's als reisblogger

Foto: Instagram

Lauren Bullen is een populaire reisblogger. Zo populair zelfs dat een onbekende vrouw op Instagram de foto's van Lauren exact heeft nagemaakt. Dezelfde locaties, dezelfde outfits en dezelfde poses. Vreemd, vooral ook omdat er een hoop geld en tijd in het namaken van de foto's moet zijn gekropen.

Diana Alexa, de verder volstrekt onbekende vrouw op Instagram heeft haar profiel ondertussen afgesloten, maar Lauren Bullen heeft screenshots van de foto's op haar reisblog Gypsea Lust geplaatst. "Ik snap dat mensen inspiratie halen uit wat ik doe, en dat vind ik fantastisch”, schrijft Lauren op haar blog. "Maar hier schrok ik echt van. Ik dacht eerst dat het Photoshop was, maar ik heb de foto's vergeleken. Ze hebben het knap gekopieerd.”

De copycat is niet alleen naar meer dan twintig plaatsen geweest die Lauren heeft bezocht, maar draagt op de foto's ook nog eens vaak exact dezelfde outfit. "Heel vreemd, zeker omdat ik nooit merken tag in mijn foto's", vertelt Lauren. De onbekende vrouw op Instagram heeft zelfs de enkelbandjes van Lauren weten te kopiëren. 

"Mijn vriend Jack en ik werken hard aan onze foto's op Instagram", schrijft Lauren verder in haar blogpost. "En we krijgen veel likes en veel mensen appreciëren wat we doen. Maar dat is wel een heel raar neveneffect. Beangstigend zelfs. Toen ik de vrouw een privébericht stuurde om te vragen waarom ze het deed, zei ze dat iedereen ons kopieerde en dat ik mijn account maar op privé moest zetten als ik dit wilde vermijden. Ze snapte ook niet dat ik moeilijk deed aangezien ze zelf 'maar' 1000 volgers heeft."

Lauren eindigt haar blogpost met "If you want to be original, be ready to be copied", een citaat van Coco Chanel. Het kopiëren van de foto's van deze reisblogger is wel heel next level. 

 

 

Niet te missen