Leerlingen Inspirocollege kijken naar emotionele film

Print

Foto: Sofie Pecinovsky

Houthalen-centrum

Houthalen-Helchteren - Donderdagnamiddag 10 november zakten de leerlingen van de 1ste graad van het Inspirocollege af naar het Casino waar ze naar de computeranimatiefilm ‘Inside Out’ gingen kijken. Dit bezoek kaderde binnen de vakoverschrijdende eindtermen die betrekking hebben op mentale gezondheid en socio-relationele ontwikkeling alsook binnen enkele eindtermen Nederlands.

De film gaat over Riley, een 11-jarig meisje dat net als iedereen door emoties geleid wordt. Wanneer de vader van Riley voor zijn werk moet verhuizen naar San Francisco, komen de vijf emoties in actie… Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet proberen Riley advies te geven in haar dagelijks leven. Hierdoor wordt Riley onzeker en doet ze vervelend tegen haar ouders.
‘Inside Out’ is een uiterst diepzinnige film. Centraal thema is het immense belang van herinneringen voor een mens, het emotionele hart van de productie. De boodschap van de film is dat men Verdriet moet accepteren zonder zich erin te wentelen, het hoort bij het leven. Maar koester je vooral aan de goede herinneringen, die maken het leven de moeite waard.
Dit is ook wat regelmatig in de hoofden van de prille puberende jongeren omgaat. Ook zij worden vaak geconfronteerd met complexe gevoelens tijdens hun puberteit. Zij hebben gelukkig hun hele jeugd nog de tijd om achter de wonderbaarlijke geheimen van ‘Inside Out’ te komen. Dit werd uitvoerig met hen besproken tijdens het nagesprek met de leerkrachten. Een leuke ervaring!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio