Volle buit voor Sparvoc

Print

Foto: Philippe Paulissen

Lanaken - Zowel de Sparvoc Dames A als de Heren A sluiten terug aan met winst. De Dames A stuntten daarvoor tegen de nummer 2 in de stand, Herenthout. De Heren A moesten u hun 3 punten gaan halen in Beverlo.

Sparvoc Lanaken - VCH Herenthout: 3-1 (25-22, 25-9, 19-25 en 25-17)

De Dames A serveerden het publiek een gelijkopgaande 1e set met een sterk staaltje teamwork en prima services. De receptie gaf geen krimp waardoor passeur Mingels naar hartenlust kon verdelen. Charlotte Palmaers haalde de eerste set binnen: 25-22.
Set 2 dan. Libero Kovac leverde uitstekend verdedigend werk en de Herenthoutse passeur wist van geen hout pijlen maken. De eerste set werd met duidelijke 25-9 cijfers binnengehaald.
De Herenthoutse opstellingswijziging bracht Sparvoc in de problemen. Sparvoc kreeg het moeilijk en de kopjes gingen hangen. Tot 19-19 werd nog stand gehouden maar daarna was de kous af.
Coach Smellers wees alle neuzen terug in dezelfde richting en een sterke Goossens deed de rest. De opgebouwde voorsprong werd tactisch en slim over de streep getrokken.

Stalvoc Beverlo - Sparvoc Lanaken: 1-3 (25-20, 14-25, 20-25 en 17-25)

Op service van Hulselmans en Conings neemt Sparvoc de beste start naar 1-5 en 4-8. Daarna moet Sparvoc vechten tegen een torenhoge foutenlast. Manu Maesen profiteert en neemt Beverlo op sleeptouw naar 16-13. Een ongeïnspireerd Sparvoc kan geen vuist meer maken en verliest de openingsset met 25-20.

Sparvoc beseft dat het anders moet wil het punten pakken in Beverlo en krikt de servicedruk op. Jannes is het kind van de rekening bij Beverlo. De stabiliteit in receptie zorgt voor een gevarieerd aanvalsspel bij Sparvoc. Middenmannen Grootaers en Hupperts worden vlot in stelling gebracht. Via 6-11 drukken Letihon en zijn maats door naar 9-16. Op enthousiasme speelt Sparvoc naar 14-25 setwinst.

De openingsfase van set 3 wordt ontsierd door de vele fouten aan beide kanten. Beide teams blijven in elkaars spoor tot 14-16. Hupperts en Hulselmans zetten in twee rotaties Beverlo op een comfortabele achterstand bij 18-23.

Ook in set 4 kreunt de receptie van Beverlo. Willems/Broes/Jannes hebben een lastige avond in het achterveld. Aan het net is het Maesen die voor de punten moet zorgen. Bij Sparvoc staat er ondertussen een sterk blok tussen de lijnen. Stabiliteit in receptie, alert in block-defence en een hoge servicedruk kenmerken het spel van de Maaslanders. Beverlo blijft aanklampen tot 14-16, het zijn opnieuw Hupperts en Hulselmans die Willems vanop de servicelijn het bos in sturen over 15-19 naar 17-25.

Een verdiende overwinning voor beide A ploegen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio