BC Oostende versterkt zich

Belgian Lion Jean-Marc Mwema trekt naar Oostende

Print
Belgian Lion Jean-Marc Mwema trekt naar Oostende

Foto: Photo News

BC Oostende heeft een overeenkomst ondertekend met Jean-Marc Mwema tot het einde van het seizoen 2016-2017. Gezien het grote aantal wedstrijden (competitie, Europees, Beker van België) die nog in het verschiet liggen en de snelle opeenvolging ervan, wilde de kustploeg zich extra wapenen.

Jean-Marc Mwema, die tien jaar voor Port of Antwerp Giants speelde, tevens al meerdere jaren Belgian Lion, is een fysiek sterke en polyvalente speler die op meerdere posities inzetbaar is. Afgelopen zomer weigerde hij om bij te tekenen bij de Giants. “Ik wil op mijn 26ste op zoek gaan naar een buitenlandse transfer.” Na de EK-kwalificatiewedstrijden (17 september) met de Belgian Lions zat hij echter nog zonder club. Enkele weken geleden ging hij niet in op een aanbieding van Limburg United.

Het buitenland bleef de prioriteit, maar die transfer kwam er dus niet. Momenteel worden alle administratieve verplichtingen in orde gebracht om Jean-Marc zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen. Mogelijk is dat al zaterdag in de topper tegen de ongeslagen leider Port of Antwerp Giants, de ex-club van Jean-Marc Mwema.