"Jagers zijn verantwoordelijk voor everzwijnenplaag in Limburg"

Print
Sil Janssen vna het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is het niet eens met Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Zij wijst Natuur en Bos met de vinger, maar volgens Janssen zijn het de jagers die verantwoordelijk zijn voor de everzwijnenplaag in Limburg.

"Het aantal tuinen dat omgewoeld wordt, valt nog wel mee. Ook het aantal verkeersongevallen is niet opvallend groot. En de landbouwers zeggen dat de schade aan hun gewassen al met al beperkt is gebleven."

"De vingers naar de boswachter wijzen is makkelijk gedaan. Maar het Agentschap Wegen en Bos zal in Limburg geen 3 zware geweren hebben waarmee ze evers kunnen schieten. De jagers hebben everzwijnen losgelaten en wilden ze laten zitten, want het was hun zaadje dat gedropt werd. En dat is gaan kiem schieten. De resultaten zien we nu.

Wie problemen heeft met everzwijnen kan best een elektrische draad rond zijn tuin spannen. "Ze hebben hun nut voor de natuur, want waar ze de grond omwoelen, kunnen makkelijker planten groeien", aldus Janssen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio