Dirk Van Tichelt: “Waarom niet deelnemen aan Spelen in 2020?”

Print
Dirk Van Tichelt: “Waarom niet deelnemen aan Spelen in 2020?”

Foto: Photo News

Deze week verblijft Team Belgium op Lanzarote voor zijn jaarlijkse stage. Dirk Van Tichelt, die afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Rio de bronzen medaille pakte in het judo -73 kg, is nog altijd in de wolken met zijn prestatie. “Het doet me nog altijd heel veel plezier als de mensen zeggen dat ze voor mij gesupporterd hebben op de Spelen”, aldus de 32-jarige Van Tichelt.

“De voorbereiding op de Spelen liep nochtans niet van een leien dakje”, geeft de “Beer van Brecht” toe. “Ik had af te rekenen met enkele kleine blessures, wat uiteraard niet ideaal is zo vlak voor een groot toernooi. Maar eens ik in Rio op de mat verscheen, voelde ik me supergoed. De ervaring die ik tijdens de Spelen van 2008 en 2012 opdeed, hielp me en het feit dat ik geen reekshoofd was nam wat druk weg. Achteraf zou ik mijn verloren halve finale tegen de Japanner Shohei Ono (de latere gouden medaillewinnaar) anders hebben aangepakt en meer voor de aanval hebben gekozen, maar als ik erover nadenk was Rio het beste toernooi uit mijn carrière.”

Van Tichelt nam tot dusver deel aan drie Olympische Spelen. Mikt hij nog op de editie van 2020 in Tokio? “Waarom niet? Ik kan vandaag niet zeggen dat ik sowieso doorga tot 2020, maar als alles naar wens blijft verlopen zie ik het wel zitten. De finale in Tokio kampen tegen Ono voor een Japans publiek lijkt me wel iets uniek.”