Mexicaanse F1-piloot Sergio Perez verbreekt contract met sponsor na tweet over Trump

Print
Mexicaanse F1-piloot Sergio Perez verbreekt contract met sponsor na tweet over Trump

Foto: Photo News

De Mexicaanse Formule 1-piloot Sergio Perez heeft donderdag zijn contract met zijn sponsor, het zonnebrillen merk Hawkers, verbroken. Een tweet van Hawkers, die de draak stak met de Mexicanen en verwees naar de muur die Donald Trump tussen Mexico en de Verenigde Staten wil bouwen, schoot bij Perez in het verkeerde keelgat.

Hawkers spoorde na de overwinning van Trump voor het Amerikaanse presidentschap de Mexicanen in een tweet aan om “zonnebrillen te dragen zodat men jullie betraande ogen niet kan zien tijdens de bouw van de muur.”

Perez kon het bericht niet smaken en verbrak, ook via twitter, zijn contract met zijn sponsor. “Wat een slechte opmerking”, schreef de 26-jarige Mexicaan. “Ik maak vandaag nog een einde aan mijn contract met Hawkers. Nooit zal ik iemand toelaten te lachen met mijn land!”

Tijdens zijn presidentscampagne sprak de Republikein Dondald Trump regelmatig schamper over de Mexicanen, die hij verkrachters en drugssmokkelaars noemde. Ook beloofde hij aan de grens met Mexico een muur te bouwen, die betaald zou worden met Mexicaans geld.