“London, I’m coming!”

Goffin dan toch naar Masters? Berdych geeft verstek als eerste reserve

Print
Goffin dan toch naar Masters? Berdych geeft verstek als eerste reserve

Foto: Photo News

Tomas Berdych (ATP-10) zet een punt achter zijn seizoen en zal niet naar Londen trekken voor de ATP World Tour Finals, waar hij eerste reserve was. Dat deelde de 31-jarige Tsjech donderdag via Twitter mee. Het is David Goffin (ATP-11) die nu eerste reserve wordt voor het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen. “London, I’m coming!”, twitterde de 25-jarige Luikenaar.

Berdych kampt al sinds augustus met een blindedarmontsteking. “Ik heb de dokters in het ziekenhuis van Praag geconsulteerd en zij hebben me aangeraden eerst twee weken te rusten. Daarna kunnen we bekijken hoe we mijn appendicitis het best kunnen behandelen”, verklaarde Berdych.

Goffin was met Berdych, de Kroaat Marin Cilic (ATP-7) en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-9) lange tijd in strijd voor de laatste tickets voor de seizoensfinale. Uiteindelijk zijn het de Schot Andy Murray (ATP-1), de Serviër Novak Djokovic (ATP-2), de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-3), de Canadees Milos Raonic (ATP-4), de Japanner Kei Nishikori (ATP-5), de Fransman Gael Monfils (ATP-6), Cilic en Thiem die vanaf zondag in Londen zullen aantreden.

Als één van hen voor of tijdens het toernooi nog uitvalt, valt Goffin in. Die kans is reëel. Monfils moest eind oktober wegens een ribblessure nog verstek laten gaan voor het Masters 1.000 van Parijs-Bercy en een week later gaf Raonic forfait voor zijn halve finale in Parijs. De Canadees liep een spierscheur in de rechterdij op en noemde het “een race tegen de tijd” om de ATP Finals te halen. De Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-14) is nu tweede reserve in Londen.