Vakantie

Deze reizende vrouw heeft bijna een record beet

Print
Deze reizende vrouw heeft bijna een record beet

Foto: Instagram

De aardbol telt 196 landen en de Amerikaanse reizigster Cassandra De Pecol (27) is de eerste vrouw die ze allemaal zal bezoeken. Momenteel heeft ze al 181 landen gezien, wat een Instagrampagina oplevert vol avontuurlijke kiekjes.

De vrouw uit Connecticut begon in juli vorig jaar, helemaal alleen, aan haar trip. Ze gaf zichzelf 39 maanden om de wereld te zien, maar vandaag moet ze nog maar vijftien landen bezoeken voor haar doel is bereikt. Reizen aan dat tempo levert haar binnenkort een plekje op in het Guinness World Record Book. De blondine is immers de eerste vrouw die zo snel een reis rond de wereld heeft gemaakt.

 

 

Cassandra reist niet zonder doel naar bekende en meer onbekende, afgelegen plekken op deze planeet. Haar reizen kaderen in het project dat ze ‘Expedition196’ doopte. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat de vrouw mensen uit verschillende culturen wil aanmoedigen om samen te leven in vrede. Daarvoor praat ze op haar bestemmingen met bedrijfsleiders en studenten over wereldvrede.

 

 

Je kan alle avonturen van de globetrotter volgen via de sociale media, waaronder Instagram. Daaruit blijkt dat haar trips niet altijd vlekkeloos verlopen. Bovendien is Cassandra al 180.000 euro armer.

Niet te missen