OCMW raadslid Mieke Dezeure gehuldigd

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Winterslag 1

Genk - Tijdens het open bestuur van CD&V Genk werd Mieke Dezeure gehuldigd voor haar loopbaan binnen de Genkse politiek.

Mieke Dezeure, dochter van Paul Dezeure was net zoals haar vader huisarts in Boxbergheide. Paul Dezeure was jaren actief in de politiek in de toenmalige CVP. Mieke heeft de politiek dus van huis uit wat meegekregen.
In 1988 is Mieke voor het eerst opgekomen voor de gemeenteraad en ze werd meteen rechtstreeks verkozen. Zij is 6 jaar gemeenteraadslid geweest en aansluitend lid van de OCMW raad. Sedert 2004 was zij 3 jaar lid van de raad van beheer van Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) om in januari 2007 voorzitter te worden van het ZOL. Als huisarts had ze altijd veel oog voor de noden van patiënten. Haar geesteskind is de VZW Menos, een expertisecentrum inzake dementie en later ook van het woonzorgcentrum (WZC) Mandana. Dit is onder haar impuls gestart. Voor deze doelgroep was er voordien weinig ondersteuning in de regio. Mieke werd voor al dat puik geleverde werk beloond met een geschenkmand.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio