Danny Blind haalt De Roon en Fer bij Oranje na afhaken Stijn Schaars

Print
Danny Blind haalt De Roon en Fer bij Oranje na afhaken Stijn Schaars

Marten de Roon scoorde vorig weekend nog de late gelijkmaker voor Middlesbrough tegen Manchester City. Foto: Photo News

Na Vincent Janssen en Jeremain Lens is ook Stijn Schaars zondag niet inzetbaar voor het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. De middenvelder viel woensdag in de oefenwedstrijd tegen België (1-1) al vroeg uit wegens kuitproblemen. De blessure leek mee te vallen, maar de KNVB meldt donderdag dat de wedstrijd van zondag te vroeg komt. Marten de Roon en Leroy Fer komen bij de selectie.

Aanvaller Janssen kwam tegen België tweemaal in botsing met doelman Simon Mignolet en hield daaraan een lichte hersenschudding over. Lens moest in de 67e minuut het veld verlaten met een hamstringblessure.

Door het uitvallen van Janssen en Schaars riep Nederlands bondscoach Danny Blind Marten de Roon en Leroy Fer op voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zondag tegen Luxemburg. De 25-jarige De Roon, die in Engeland bij Middlesbrough voetbalt, werd nog niet eerder geselecteerd voor het Nederlands elftal. De oud-speler van sc Heerenveen kwam wel drie keer uit voor nationale jeugdteams.

Fer kwam tot dusverre tot elf interlands en maakte deel uit van de selectie voor het WK van 2014, waar Oranje als derde eindigde. Fer maakte toen een doelpunt in de afsluitende groepswedstrijd tegen Chili.

Met de komst van De Roon en Fer bestaat de spelersgroep van Oranje, waar ook Arjen Robben (die niet tegen België speelde) weer deel van uitmaakt, voor het uitduel van zondag uit 23 man. De wedstrijd in Stade Josy Barthel begint om 18 uur.