Gent speelt dan cruciaal duel

Vanhaezebrouck en Gent-spelers amuseren zich in de tribune (en roepen hulp in)

Print

Over twee weken, op 24 november, ontvangt KAA Gent op de vijfde en voorlaatste speeldag in de groepsfase van de Europa League het Portugese Braga. De Buffalo’s rekenen op een volle Ghelamco Arena om het team zo naar de winst te schreeuwen. Daarom lanceert Gent donderdag een oproep aan de fans.

“De wedstrijd tegen Braga zal wellicht allesbepalend zijn, daarom rekenen we op jullie massale steun”, zegt trainer Hein Vanhaezebrouck op de clubwebsite. “Wij hopen het stadion vol te krijgen en hopen enorme steun te krijgen zoals we die van jullie altijd gekregen hebben.”

KAA Gent zal gratis sjaals uitdelen om tijdens de wedstrijd in het hele stadion een gigantische blauw-witte muur op te trekken. “Een boost voor de spelers, een statement van de fans en een garantie voor een onvergetelijke sfeer!”, klinkt het. “Vorig jaar imponeerde Gent met zijn vlaggenacties, nu wil de club zo veel mogelijk supporters samenbrengen op opnieuw voor een blauw-witte muur te zorgen.”

Met 4 op 12 staat de kampioen van 2015 voorlopig derde in groep H. Shakhtar Donetsk is met 12 op 12 al zeker van de kwalificatie. Braga staat voorlopig tweede met 5 punten (en stoot als het zo blijft ook door). Konyaspor heeft 1 punt. Op 8 december trekt Gent voor zijn laatste groepsmatch naar Turkije.