Schlagerzanger Steve Tielens met de dood bedreigd

Print
Schlagerzanger Steve Tielens met de dood bedreigd

Foto: Vier

De 51-jarige Dirk C. uit Blankenberge heeft zich donderdag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een lastercampagne en doodsbedreigingen aan het adres van charmezanger Steve Tielens. Dirk C. beschouwt zichzelf als de ontdekker van de zanger. Hun hevige ruzie zou ondertussen bijgelegd zijn.

In maart 2013 stopte de samenwerking tussen het duo abrupt na een dispuut over het Rupelfestival. De frustraties liepen de volgende maanden hoog op. Op 12 juni 2013 sprak C. in dronken toestand op het antwoordapparaat van Tielens in dat hij de zanger zou afmaken. Twee maanden later filmde de beklaagde een optreden van de zanger in het casino van Blankenberge. “Hij beweerde dat Tielens dronken was en probeerde hem via YouTube te vernederen en belachelijk te maken”, zei de procureur.

Door een klacht van Tielens bij de onderzoeksrechter moest C. zich donderdag voor de strafrechter verantwoorden. Het slachtoffer en zijn advocaat waren echter niet aanwezig. “Dat komt omdat we intussen opnieuw samenwerken. Alle processen over en weer zijn stilgelegd. Op 18 december treedt hij terug op in het Witte Paard in Blankenberge”, vertelde C. op de zitting.

“Zot en naïef”

Dirk C. pleegde naar eigen zeggen de feiten omdat Tielens hem ten onrechte van gesjoemel had beschuldigd. “Steve is een supermens, maar hij is zot en naïef. Dat is tegelijk zijn sterkte, zoals bij Eddy Wally.”

Op 8 december wordt de zaak voortgezet. De beklaagde moet aantonen dat de plooien inderdaad zijn gladgestreken.

Steve Tielens dook de afgelopen dagen op in de media door zijn opvallende verschijning in het nieuwe VIER-programma ‘The Show Must Go On’, waarin schlagerzangers worden gevolgd in het dagelijkse leven. De manier waarop hij omging met zijn ‘assistente’ Monique, werd serieus op de korrel genomen op sociale media.

Paul Quirynen, de advocaat van Tielens, bevestigt de beide partijen zich intussen verzoend hebben. “Steve Tielens stelt zich bijgevolg niet langer burgerlijke partij in deze zaak. Uiteraard belet dit niet dat de procureur tot vervolging overgaat op basis van de klacht van mijn cliënt”, aldus Paul Quirynen.

De schlagerzanger draaft momenteel op in het VIER-programma 'The Show Must Go On'. U kent hem misschien van het onderstaande fragment: