Textielketen C&A gaat winkels sluiten

Print
Textielketen C&A gaat winkels sluiten

Textielketen C&A wil minder winstgevende winkels sluiten en in de komende jaren een miljard euro investeren in een herstructurering. Reden daarvoor zijn dalende omzetcijfers, zo zegt de Europa-topman van C&A, Philippe Brenninkmeijer, donderdag in een gesprek met het Duitse vakblad Textilwirtschaft.

Tegenover sluitingen van winkels staan volgens een woordvoerder van het bedrijf evenwel ook openingen van nieuwe winkels op andere locaties. Of er banenverlies zal zijn door de herstructurering wilde de woordvoerder niet zeggen.

C&A heeft in Europa momenteel ongeveer 1.500 winkels en biedt werk aan zowat 35.000 mensen. Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels in ons land de herstructurering zal treffen.

Omzetdaling verwacht

Bedoeling van de herstructurering is om tegen 2021 een “robuuste groei” te behalen. Omzet- en winstcijfers maakt C&A niet bekend. Volgens het vakblad wordt de omzet voor 2014 geraamd op 2,92 miljard euro. Sectoranalisten rekenden voor 2015 op een omzetdaling met 2 procent.

“We staan in termen van omzet en winstgevendheid niet daar waar we willen staan”, aldus Brenninkmeijer. “Tot dusver heeft het concern kunnen omgaan met omzetdalingen, maar op termijn is zoiets niet houdbaar.”

Om opnieuw te groeien zijn daarom volgens Brenninkmeijer investeringen in modernisering nodig. Tegen eind volgend jaar moet een derde van de winkels hernieuwd worden, tegen 2021 moet dat zowat 80 procent zijn.