Geniet van het verlengde weekend met onze uittips

Print

Archief. Foto: credit

Nu we morgen wapenstilstand vieren, hebben velen een extra lang weekend. Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap met de kinderen of wil je graag wat tijd doorbrengen met vrienden? Dan helpen wij je graag op weg met onze uittips.

Laatste Weekend der Belgische bieren

De Limburgse Biervrienden organiseren voor de 23ste (en laatste keer in hun bestaan) het Weekend der Belgische bieren. U kan in het Cultuurcentrum van Hasselt proeven van zo’n 125 speciale bieren, waaronder enkele primeurs en een heleboel nieuwe bieren van 2016.

Zaterdag van 14 tot 24 uur, zondag van 14 tot 20 uur. Kunstlaan 5, Hasselt. Gratis toegang. Meer info: www.limburgse-biervrienden.be

Expo Beringse Aquariumclub in Olmense Zoo

Reuze Baby- en kinderrommelmarkt

Internationale Parfumbeurs in Lommel

Sfeervolle avondwandelingen in Opgrimbie

Start expo 25 jaar design in Limburg

60 hippe winkels in De Shopfabriek

Begeleide themawandelingen op Resterheide

Voor het eerst vindt er in de Olmense Zoo een aquariumtentoonstelling plaats en dat is te danken aan Aquariumclub Zilverhaai Beringen, die op die manier haar 40ste verjaardag viert. In een speciaal Aquapaviljoen staan er dit weekend vivariums en biotopen opgesteld en maakt u kennis met fascinerende inheemse én exotische aquariumvissen en -planten.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 20 uur. Bukenberg 45, Balen. Ticket: 6 euro (Zoo en Aquariumshow samen: 12,50 euro). Meer info: www.zilverhaai.be en www.olmensezoo.be

Zowel zaterdag als zondag kan u in de Limburghal naar de Reuze Baby-en Kinderrommelmarkt van vibez. Iedere dag zijn er meer dan 500 nieuwe standhouders, die hun leukste tweedehands baby-en kinderspullen te koop aanbieden. Voor een prikje kan u er leuk speelgoed kopen, of hippe babykleedje, enz. Er is animatie voorzien voor jong en oud.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 16.30 uur. Jaarbeurslaan 6, Genk. Ticket: 3 euro (gratis voor -12 jaar). Meer info: www.limburghal.be

Liefhebbers van een lekker geurtje komen zondag zeker aan hun trekken op Parfumalia. Op deze Internationale Parfumbeurs vindt u unieke flesjes parfum, miniaturen, staaltjes, geurkaarten, vintagespullen, boeken, enzovoort. De beurs vindt plaats in het Klosterhof.

Zondag van 10 tot 15 uur. Oude Diestersebaan 1, Lommel. Toegang: 3 euro.

Op de drie volgende donderdagavonden worden in Maasmechelen sfeervolle begeleide avondwandelingen georganiseerd. Tijdens deze Nocturnes in Grömme (Opgrimbie) vertelt een gids u over oude verhalen en legendes in deze streek.

17/11, 24/11, 1/12, start om 19 uur aan kapel Oude Baan. Deelname: 5 euro (wel vooraf inschrijven bij Toerisme Maasmechelen). Meer info: www.toerismemaasmechelen.be

Piet Stockmans, Raf Simons, Bram Boo en Michaël Verheyden. Het zijn maar enkele van de grote namen uit de Limburgse designwereld. U zal hun werk zeker tegenkomen op FORM. Deze nieuwe expo toont namelijk een staalkaart van 25 jaar Limburgs design. Dat gebeurt aan de hand van 10 concrete designobjecten en verhalen van de ontwerpers.

Nog tot 22/01/2017. C-mine designcenter, C-mine 10, Genk. Gratis toegang. Meer info: www.c-mine.be

Méér dan 60 hippe webwinkels, labels, ateliers en designers laten u dit weekend kennismaken met hun mooiste producten en trendy ontwerpen. Dat gaat van schoenen, stoffen en juwelen tot speelgoed en lekkernijen. Deze tweedaagse vindt plaats in De Centrale.

Zaterdag van 15 tot 20 uur, zondag van 10 tot 17 uur. Marktplein 17, Heusden-Zolder. Toegang: 1 euro. Meer info: www.shopfabriek.be

Resterheide is een bos- en waterrijk landschap in de vallei van de Zwarte Beek op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. U kan er natuurlijk op eigen houtje gaan wandelen, maar ook deelnemen aan begeleide themawandelingen die er regelmatig op de agenda staan. Dat is nu zondag ondermeer het geval, met als thema ‘Verhalen van ver weg’. (eco)

Zondag, vertrek om 14 uur. Onthaalcentrum 't Begijntje, Begijnenstraat 1, Hechtel. Gratis deelname.

Italiaanse wijnen in Hangar 58 in Domein Bokrijk

Hangar 58 in Genk is de volgende dagen het decor voor de Giro d'Italia. Dat is een wijnevent waar u maar liefst 350 wijnen van meer dan 50 wijnhuizen kan proeven. Veel van de producenten zijn zelf aanwezig.

Zaterdag, zondag en maandag van 11 tot 18 uur. Herkenrodeplein 5, Genk. Toegang: 25 euro (inbegrepen wijndegustaties, proefglas, Italiaans gerecht en coffeecorner). Meer info: www.licata.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio