Slag aan vierjarige in gevangenis kost Hasselaar 10 maanden cel

Print
Slag aan vierjarige in gevangenis kost Hasselaar 10 maanden cel

Foto: © Yorick Jansens

Hasselt -

Een 21-jarige Hasselaar is donderdag tot 10 maanden cel veroordeeld nadat hij tijdens het bezoekuur in de gevangenis van Hasselt op de vuist ging. Op 19 april vorig jaar was de jongeman er op bezoek bij zijn broer die een straf voor meerdere diefstallen uitzit.

Voor de twintiger zelf is de gevangenis ook bijna een tweede thuis. Dit jaar kreeg hij nog drie jaar cel voor een verkrachtingspoging en voor andere misdrijven liep hij ook al tegen de lamp. Het gevolg was dat de jongeman in het bezoekerskwartier een gevangene tegen het lijf liep met wie hij zelf ooit op cel gezeten had.

Hij gaf hem een tik tegen het hoofd, waarna de moeder van het slachtoffer tussenkwam. Zij werd meteen naar de keel gegrepen en ook haar vierjarige kleinzoon kreeg al dan niet per ongeluk een klap waarna de cipiers ingrepen.

Tien dagen later liep het weer met hem mis. In de stationsbuurt betrapten agenten hem met een keukenmes op zak. “Op mij te beschermen,” klonk het. De veelpleger, die niet opdaagde in de rechtbank, kreeg ook nog een boete van 600 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio