Limburgse jongeren over president Trump: "Misschien wel Derde Wereldoorlog"

Print
Hasselt - De shock bij velen was groot toen gisteren bleek dat niet Hillary Clinton maar wel Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden. Ook veel Limburgse jongeren hadden zijn overwinning niet zien aankomen. Wij vroegen aan enkele van hen wat ze verwachten van de nieuwe president. "Als hij daad bij het woord voegt, zal dat zeker gevolgen hebben voor ons", klinkt het.

Verrast, geschockt, verontwaardigd. De jongeren hadden de overwinning van Donald Trump gisteren duidelijk niet zien aankomen. "De peilingen waren toch duidelijk: Hillary Clinton zou winnen." 

De jonge Limburgers houden hun hart vast voor wat er staat te gebeuren en zien de toekomst somber in. "Ik hoop dat er geen Derde Wereldoorlog uitbreekt. Ik ben er niet meteen echt bang voor, maar het kan wel gebeuren", klinkt het. "Als hij de daad bij het woord voegt, dan zal dat zeker gevolgen hebben voor ons." Vriendinnen Neslihane en Arfa hebben al meteen een voorbeeld klaar. "Een familielid wil graag stage doen in de VS, maar zou het land niet meer binnen mogen als Trump doet wat hij heeft gezegd."

Hoewel sommigen niet veel aandacht hebben besteed aan de verkiezingen, hebben anderen duidelijk goed opgelet. "Trump wil de immigratie naar de VS stoppen, maar hij heeft wel twee buitenlandse vrouwen gehad. Eentje uit Tsjechië, een ander uit Slovakije (Melania Trump komt uit Slovenië, nvdr.)", wordt fijntjes opgemerkt. 

 

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen