“Verklaring over verbod op immigratie moslims niet meer op website Trump”

Print
“Verklaring over verbod op immigratie moslims niet meer op website Trump”

Foto: AP

Een verklaring van de campagne van Donald Trump over het voorstel om alle moslims de toegang tot de VS te ontzeggen, staat niet langer op de website van zijn campagneteam. Dat bericht de Amerikaanse nieuwszender ABC online.

Trump riep in december vorig jaar op zijn website op tot een totaalverbod op moslims die de Verenigde Staten willen binnenkomen, tot “de vertegenwoordigers van ons land kunnen uitvissen wat er aan de hand is”. De oproep veroorzaakte heel wat verontwaardiging bij zijn tegenstanders en leverde hem beschuldigingen van racisme en xenofobie op.

Tijdens zijn campagne veranderde hij volgens ABC die oproep. Volgens Trump zou het verbod enkel moeten gelden op immigratie van landen die banden hebben met terrorisme. Voorts beloofde hij in augustus dit jaar een strengere screening van migranten die de VS binnen willen. Wel bleef hij ervoor pleiten om het probleem van Syrische vluchtelingen te stoppen, maar de retoriek over een volledig verbod op de immigratie van moslims verdween tegen het einde van de verkiezingscampagne.

De verklaring stond volgens ABC zeker tot 5 november op de website, slechts enkele dagen voor de verkiezingsdag. Intussen heeft het team rond Trump de website www.greatagain.gov in het leven geroepen over de machtstransitie in de Verenigde Staten, naar aanleiding van zijn verkiezingsleuze “Make America Great Again”.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen