Bekende pooier opgepakt na ontdekking van materialen voor wietteelt

Print

Foto: 112MeldingenLimburg

Riemst - In een appartement boven een vroegere dancing aan de Maastrichtersteenweg in Vroenhoven (Riemst) brak donderdag een hevige, uitslaande brand uit. In de woonst verbleef het gezin van de 53-jarige E.N., die in het verleden werd veroordeeld voor vrouwenhandel en prostitutie. Tijdens de bluswerken ontdekte de brandweer allerhande materialen die nuttig zijn om een wietplantage op te zetten. Op last van het parket van Limburg is de man gearresteerd.

Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Leden van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie deden in het gebouw een uitgebreid sporenonderzoek. De civiele bescherming ruimde de in beslag genomen materialen voor de wietplantage op. Uit het onderzoek moet blijken of Erik N. gelinkt kan worden aan wietteelt.

In april dit jaar werd na een stroompanne in de buurt in dezelfde loods, waar vroeger een dancing gevestigd was, een grote plantage van zo’n 3.000 planten ontdekt. In 2008 vluchtte Erik N. naar het West-Afrikaanse Senegal nadat hij in België was veroordeeld wegens het aanzetten tot prostitutie. Hij kreeg 7 jaar cel.

Hij werd door het gerecht als ‘superpooier’ aanzien omdat hij in maar liefst 29 bordelen 200 meisjes in dienst zou hebben gehad. Maandelijks zou hem dat 50.000 euro hebben opgebracht. In maart 2010 werd hij in Senegal opgepakt en aan ons land uitgeleverd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio