Dierenbeul steekt kat dood met riek en stuurt brief vol leedvermaak

Print

De brief die de vader in de bus vond. Foto: rr

Een dierenbeul die de kat van het gezin van Kelly Beernaert uit Herentals met een riek dood stak, vond het nodig om in de brievenbus van de familie een brief te steken waarop hij de doodstrijd van het dier beschreef. De dader richtte de brief aan twee van Kelly’s kinderen.

De kat Speedy, een Britse korthaar, raakte verleden week zoek. “Dat was haar gewoonte niet”, zegt moeder Kelly, die met haar man Frank en drie van haar vier kinderen in een rijhuis op de Lichtaartseweg in Herentals woont.

Drie dagen later werd Speedy door de oudste zoon van het gezin dood gevonden in de voortuin van een boerderij in de buurt. “De kat is daar vrijwel zeker door de dader neergelegd, nadat hij ze elders heeft omgebracht”, zegt Kelly. “Op de plaats waar ze lag, vonden we geen bloedsporen. Maar toen mijn man het kadaver omdraaide, zag hij dat ze doorboord was met een riek.”

Brief vol leedvermaak

Het ergste moest toen nog komen. “Toen mijn man, Frank, de volgende ochtend om 4u opstond om te gaan werken, vond hij in onze brievenbus een brief”, zegt Kelly. Het schrijfsel bleek van de kattenbeul en was gericht aan Gillian (15) en Lorian (17), twee zonen van het gezin:

“Ik heb je kat vermoord. Op de meest gruwelijke wijzen (sic). Je kat was vervelend aan het doen. Ze kwispelde toen ik ze dood had gedaan. Groetjes, Eigen schuld jij.”

Onderaan de brief tekent de schrijver een hartje met daarin de letter G (Gillian) en L (Lorian).