Man doodgetrapt door stier op boerderij

Print
Man doodgetrapt door stier op boerderij

Archiefbeeld. Foto: vrs

Kapelle-op-den-Bos -

Pieter Scheers (34), die aan het werk was in het landbouwbedrijf van zijn familie in de Hogerheistraat uit Nieuwenrode (Kapelle-op-den-Bos), is woensdagnamiddag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval.

De man was aan het werk in het landbouwbedrijf toen een stier met een stevige trap naar hem uithaalde. Het dier gebruikte ook zijn gewicht om het slachtoffer neer te halen. Burgemeester Edward De Wit (CD&V) van Kapelle-op-den-Bos bevestigt dat er zich een dodelijk ongeval voordeed. “Maar als gemeente kunnen we hier niet veel doen. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar er kon blijkbaar geen hulp meer baten. De politiediensten deden de nodige vaststellingen,” aldus de burgemeester.

Woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde: “We kregen inderdaad melding van het incident en het parket Halle-Vilvoorde heeft een wetsdokter en het labo ter plaatse gestuurd voor verder onderzoek. Volgens hun eerste vaststellingen wijst alles in de richting van een tragisch ongeval.”