Beyhan kookt: Brioche chocoladebroodjes

Print
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke brioche chocoladebroodjes klaar. Smakelijk!

Ingrediënten: 250 ml lauwe melk, 1 ei, 1 half blokje verse gist, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel/pakje vanillesuiker, 50 gr gesmolten boter, 100 gr chocoladedruppels, ± 500g bloem. 1 eidooier om bovenzijde te bestrijken.  


Bereiding:

 
- Los de gist op met lauwe melk. Kneed dit mengsel met de gesmolten boter, het ei, de suiker, de vanillesuiker en de bloem tot het een zacht deeg wordt. 
- Voeg de chocoladedruppels toe. 
- Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. 
- Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Leg alle bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afgedekt opnieuw rijzen (30 à 40 min) op kamertemperatuur. 
- Verwarm de oven voor op 200°C. Klop een eidooier los en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes goudbruin op 200°C.