Moeder blijft zoontje borstvoeding geven op haar Youtube-kanaal: "Tot zijn 18e als het kan!"

Sophie Rose is wel erg overtuigd van de kracht van borstvoeding. De 40-jarige Britse geeft haar zoontje van vier nog steeds elke dag de borst en dat zet ze regelmatig op haar eigen Youtube-kanaal, dat al meer dan 15.000 subscribers heeft. Daarmee wil ze andere moeders aanmoedigen om hetzelfde te doen.

vtvn

Als je tijd hebt, surf eens naar "Sophie's Joy Breastfeeding Mama" op Youtube. Je vindt er allerhande video's van Sophie Rose met haar zoon Shaye. Rose werd geboren in Blackpool maar woont al een tijdje met haar partner Danny in Thailand. In één van haar meest recente video's pleit ze voor het doorbreken van het taboe rond borstvoeding aan oudere kinderen.

"Ik wil dat andere moeders ook het zelfvertrouwen krijgen om hun kinderen borstvoeding te blijven geven", stelt Rose in de video 'My mission, in short'. "Ik wil ook dat moeders zich niet beschaamd voelen en dat ze weten dat ze het kunnen doen waar en wanneer ze willen. Zonder negatieve commentaren of angst. Borstvoeding geven aan oudere kinderen is belangrijk. Naast de kracht van melk geef je ze ook het fysieke gevoel dat je er bent voor ze."

"Ik ben soms verbaasd over de negatieve commentaren die ik krijg op mijn video's. Dat mensen nog zo'n afkeer kunnen hebben tegenover iemand die haar kind borstvoeding geeft en dat op Youtube zet. Ik blijf video's maken, dan weten andere moeders dat het OK is", weet Rose. "Mijn vrienden vinden het allemaal geweldig, maar anderen zien het als porno of exibitionisme. Dat is een gevolg van onze cultuur, waarin een borst aanzien wordt als iets sexueel. Maar zo zie ik mijn voedingen van Shaye helemaal niet. Het is een leuk gevoel maar geen sexuele handeling".

Rose deelt ook regelmatig het bed met haar zoon, geeft hem thuis les en voorziet een veganistisch dieet voor hem. "Ik geef Shaye zo lang als ik kan borstvoeding. Dat is het doel. Ik weet dat zijn zin ooit afneemt en fysiek gezien is het onmogelijk om de borst te geven aan kinderen van zeven à acht jaar. Maar ik zou er geen schrik voor hebben om hem op zijn 18e nog borstvoeding te geven, als hij naar de universiteit gaat!"