© oogyoga.be

VIDEO. Yoga voor je ogen: "Bril kan aan de kant"

Het lijkt zo weggelopen uit 'In de Gloria', maar de beoefenaars van oogyoga zijn ervan overtuigd dat het werkt. Door een reeks ontspanningsoefeningen zal je op relatief korte termijn je bril gewoon aan de kant kunnen leggen. Er is nog geen wetenschappelijke bewijs. Daarom hoopt bezieler en lesgever Marian Maleszka uit Genk dat er onderzoek naar komt.

MCe

De uitleg op 'oogyoga.be' luidt als volgt: "Onze ogen zijn dagelijks onderhevig aan behoorlijke hoeveelheden visuele stress. Denk maar aan het veelvuldig gebruik van computer en beeldschermen, aantal uren kunstlicht of zelfs de lichtvervuiling op de wegen.Door een overdosis aan visuele prikkels geraken onze ogen vermoeid. Dit leidt tot geïrriteerde ogen, hoofdpijn, droge ogen of een wazig gezicht. Oogyoga ontspant je ogen, maar ook je hele lichaam op een aangename manier. Door eenvoudige, maar doeltreffende ontspanningsoefeningen zorgt oogyoga voor ontspanning, correct gebruik van de oogspieren en ook voor duidelijke verbetering van het zicht."

Maleszka moet naar eigen zeggen geen bril meer dragen dankzij oogyoga: "Een tijdlang had ik moeite om te lezen met een bril. Toen dacht ik: er moet een andere manier zijn om weer beter te kunnen zien. Na zes-zeven maanden oogyoga had ik mijn zicht terug."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer