Trump krijgt Twitter-verbod van eigen medewerkers, Obama reageert gevat

Print
Trump krijgt Twitter-verbod van eigen medewerkers, Obama reageert gevat

Foto: twitter.com/realdonaldtrump

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft kort voor de verkiezingsdag van zijn adviseurs het verbod gekregen om nog berichten te verspreiden via de microblogsite Twitter. Dat melden Amerikaanse media.

Volgens de krant New York Times hebben de adviseurs de controle over het Twitter-account “weggerukt” uit Trumps handen. Op die manier willen ze voorkomen dat de presidentskandidaat tegen dinsdag nieuwe vijanden maakt met ongenuanceerde berichten.

Trump haalt op Twitter regelmatig zwaar uit naar tegenstanders en critici. Maar de scherpe en soms beledigende toon van de tweets - die soms in het holst van de nacht verstuurd worden - lijkt vaak contraproductief te werken. Nu het de medewerkers van Trump zijn die de nieuwe Twitter-berichten intoetsen, wordt er inderdaad een heel andere toon aangeslagen op @realDonaldTrump. De meest recente berichten op het account bevatten enkel nog bedankjes en droge, informatieve mededelingen over Trumps kiesmeetings.

De berichten over het overnemen van Trumps Twitter-account zijn intussen wel koren op de molen van Democratische partij. Uittredend president Barack Obama liet op een campagnebijeenkomst in Florida verstaan dat er blijkbaar weinig vertrouwen bestaat in Trumps vermogen tot zelfbeheersing. “Iemand die niet met een Twitter-account kan omgaan, kan ook niet omgaan met nucleaire codes”, aldus nog Obama.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen