900 porties mosselen om bivak betaalbaar te houden

Print

Boxbergheide

Genk - De Chiro is al bijna zestig jaar dé jeugdbeweging van Boxbergheide en hun jaarlijks mosselfeest is een niet te missen evenement voor de wijkbewoners. Ook dit jaar werden mosselen bij de vleet geserveerd om het jaarlijks bivak betaalbaar te houden.

Waar of niet waar? Kan je op één dag meer dan 900 gasten vlot te eten geven in zaal de Schalm? Ook dit jaar slaagden de meisjes en de jongens van de Chiro van Boxbergheide er in om die uitdaging tot een goed einde te brengen met de stevige hulp van hun volwassenbegeleiders. Twee middag- en twee avondshiften, een stevig kookteam, veel helpende handen en een vlotte bediening, daarmee lukt het wel. Meer dan een halve ton mosselen werden omgezet.

Nieuw dit jaar was het mosselcafeetje in de aanpalende lokalen van de Chiromeisjes. Een aperitiefje voor of een afzakkertje nà de mosselen, ideaal om nog wat herinneringen aan vroeger op te halen. Met dit indrukwekkend mosselfeest verzamelen de chiromeisjes en -jongens elk jaar hun werkingsmiddelen zodat men geen al te hoge bijdrage moet vragen aan de leden om mee op bivak te gaan. Dit jaar trekken de jongens naar Lommel en de meisjes naar Tessenderlo, allebei van 21 tot 31 juli 2017.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio