STVV spectaculair onderuit in Eupen

Print
STVV spectaculair onderuit in Eupen

Foto: JEFFREY GAENS

3 op 18 en nog geen enkele zege buitenshuis: het ziet er na de 4-2-nederlaag in Eupen niet bepaald rooskleurig uit voor STVV en coach Ivan Leko. De Limburgers konden na de nederlaag van rode lantaarn Westerlo eerder op de dag onderin nochtans een goede zaak doen en aan de rust stond er ook een 0-1-voorsprong op het bord. Maar op tien minuten tijd verspeelden de Kanaries die goede uitgangspositie. Sylla scoorde twee keer voor de thuisploeg en ook Lazare pikte zijn (mooi) doelpuntje mee. Verder dan de aansluitingstreffer van invaller Boli kwam STVV niet meer en in de extra tijd werd het zelfs nog 4-2. Door deze nederlaag blijft Sint-Truiden voorlaatste in de stand, met één puntje voorsprong op Westerlo.

Na de nederlaag van Westerlo tegen Zulte Waregem speelden Eupen en STVV een heuse degradatietopper. Na een verdienstelijke 5 op 9 kon de thuisploeg in relatieve rust toeleven naar de wedstrijd, STVV zat na 3 op 15 in slechtere papieren en kwam dan ook met de nodige stress aan de aftrap. 


De eerste minuten waren voor de thuisploeg maar STVV pakte over en bij de eerste kans was het meteen raak: Van Crombrugge verkeek zich op een lage voorzet en na heel zwak verdedigen kon Koubemba de 0-1 tegen de touwen trappen. Eupen was van slag en werd gedurende een tiental minuten onder de voet gelopen. STVV had nog één uitstekende kans via Gerkens maar Van Crombrugge kon deze keer wel redding brengen. Eupen knokte zich daarna terug in de wedstrijd, maar scoren lukte niet voor rust. Ondermeer Onyekuru botste op een attente Dutoit.

 
De bezoekers begonnen met vertrouwen aan de tweede helft. Koubemba had de 0-2 aan de voet, maar twijfelde te lang en Blondelle kon net op tijd redding brengen. Dat zou de Kanaries zuur opbreken want nog geen minuut later stond de 1-1 op het bord: Garcia stuurde Sylla diep en die liet Dutoit geen kans. Erop en erover want vijf minuten later verdubbelde Lazare de score voor Eupen toen hij vanop rechts naar binnen sneed en de bal heerlijke in de verste hoek knalde: 2-1. En nog eens vijf minuten later knalde Sylla van buiten de grote rechthoek en uit stilstand de bal in de winkelhaak: 3-1. De Truienaars pruttelden nog wat tegen maar de overtuiging ontbrak bij ondermeer Koubemba en Boli. Eupen daarentegen dacht niet meteen aan verdedigen en Onyekuru glipte door de buitenspelval maar de vierde goal bleef uit. 


Even opschudding toen scheidsrechter Christof Dierick geblesseerd naar de kant moest en het wachten was op zijn vervanger Denis Vanbecelaere. Meteen na de herneming scoorde Boli alsnog de aansluitingstreffer maar verder dan de 3-2 kwamen de bezoekers niet meer, ondanks nog enkele kansjes en een geclaimde (maar terecht niet gegeven) strafschop in het slot. Integendeel, na vijf minuten extra tijd legde Onyekuru op counter de eindstand vast: 4-2!


Door deze nederlaag blijft STVV voorlaatste in de stand, met slechts één puntje voorsprong op Westerlo. Eupen staat weer wat veiliger, al heeft het slechts zes puntjes voorsprong op de laatste.