Bengtsson wint Global Champions Tour na zege in Doha, Jos Verlooy elfde

Print
Bengtsson wint Global Champions Tour na zege in Doha, Jos Verlooy elfde

Foto: REUTERS

De 54-jarige Zweed Rolf-Göran Bengtsson heeft zaterdag op overtuigende wijze de eindzege in de Global Champions Tour op zak gestoken. Bengtsson, eerder al winnaar in Parijs en Valkenswaard, won ook de vijftiende en laatste proef in Doha.

Met Casall, de 17-jarige hengst waarmee hij in 2011 al Europees kampioen werd, vormde Bengtsson de snelste van vijf foutloze combinaties in een barrage met zeven. De Duitse Mechelaar Daniel Deusser strandde met First Clas op veertig honderdsten van de zege. De Duitse amazone Meredith Michaels-Beerbaum werd met Fibonacci derde.

Jos Verlooy was met Caracas met een elfde plaats beste Belg in Doha. Olivier Philippaerts werd met Challenge 25e, Nicola Philippaerts met Zilverstar 34e.

De eindzege was voor de barrage al binnen voor Bengtsson. De enige die hem nog kon bedreigen, de Australische Edwina Tops-Alexander, werd er in de basisronde immers uitgereden. In de eindstand heeft Bengtsson 16 punten voor op Tops-Alexander. De Duitser Christian Ahlmann strandde als derde op 44 punten van Bengtsson, die zaterdag 443.000 euro verdiende: 148.500 voor de winst in Doha en 294.500 voor de eindzege

Ook in de eindstand is Verlooy elfde, net voor Olivier Philippaerts (12e). Nicola Philippaerts (32e), Jérôme Guery (55e), Gregory Wathelet (48e) en Pieter Devos (75e) zijn de andere Belgen die dit seizoen punten scoorden.