Westerlo - Zulte Waregem 1-2

Zulte Waregem blijft leider na moeizame winst tegen Westerlo

Print
 Zulte Waregem blijft leider na moeizame winst tegen Westerlo

Foto: Photo News

Zulte Waregem blijft ook na de veertiende speeldag op kop in de Jupiler Pro League. De leider won met 1-2 op het veld van Westerlo, de rode lantaarn. De bezoekers hadden nochtans de nodige moeite om het laken naar zich toe te trekken. Annys maakte voor rust nog gelijk nadat Essevee op voorsprong was gekomen na een lichte strafschop en ook in de tweede helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht, tot Davy De fauw een kwartier voor affluiten de 1-2 binnenkopte. Westerlo probeerde nog wel maar dat slotoffensief(je) leverde geen doelpunten meer op.

Coach Jacky Mathyssen zag een goed Westerlo op het veld van Racing Genk en gaf ondanks het 2-1-verlies toch het vertrouwen aan dezelfde elf namen. Bij Zulte Waregem keerde Hamalainen terug in de basis.

Zulte Waregem koos voor de aanval zonder gevaarlijk te zijn, terwijl de thuisploeg het moeilijk had om de bal in eigen rangen te houden. Het leverde voor rust een matige pot voetbal op in Het Kuipje. Na een handigheidje van Lerager trapte Rommens na een halfuur echter in de val: strafschop voor de bezoekers. Na drie missers vanop de stip liet Leye het deze keer over aan Timothy Derijck en de verdediger trapte netjes binnen: 0-1. Westerlo bleef echter niet bij de pakken zitten en Rommens zette zijn foutje snel recht door een goed genomen vrije trap op het hoofd van Annys te schilderen: de middenvelder knikte in de 40ste minuut de 1-1 staalhard binnen.

 Zulte Waregem blijft leider na moeizame winst tegen Westerlo
Foto: BELGA

De rode lantaarn had duidelijk vertrouwen geput uit die gelijkmaker en kwam feller uit de kleedkamer. Zulte Waregem moest achteruit maar in de zone van de waarheid liep het mis voor de thuisploeg, doelman Steppe ging ook goed plat bij een poging van Annys. Aan de overkant moest ook doelman Van Langendonck attent blijven maar die kreeg vooral hoge ballen en dat was voor hem uiteraard geen probleem. Na een duwfout op (een voorts onzichtbare) Mbaye Leye durfde scheidsrechter Van Driessche ook niet te fluiten voor een tweede strafschop. Het bleef bibberen voor de rode lantaarn en in de 72ste minuut kopte Davy De fauw de bezoekers alsnog op voorsprong: 1-2. Westerlo zette in het slot nog alles op alles maar bleek onmondig voorin.

Zulte Waregem blijft door deze zege ook na speeldag 14 al zeker op kop in de Jupiler Pro League, met naaste achtervolgers Anderlecht en Oostende voor hun onderling duel op zondag nu al op zes punten. Onderin blijft Westerlo hangen op de laatste plaats op één puntje van STVV maar de Limburgers spelen later vandaag nog in Eupen.