Darcis speelt in finale Eckental tegen Austaliër Alex De Minaur

Print
Darcis speelt in finale Eckental tegen Austaliër Alex De Minaur

Foto: BELGA

De Australiër Alex De Minaur (ATP-546) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het challengertoernooi in het Duitse Eckental (tapijt/35.000 euro). De Minaur versloeg in de halve finales de 29-jarige Kroaat Franko Skugor (ATP-244) in twee sets met 7-6 (7-5) en 7-6 (7-1), na 1 uur en 41 minuten.

In de finale neemt de amper 17-jarige De Minaur het zondag op tegen Steve Darcis (ATP-105). De 32-jarige Luikenaar, het vijfde reekshoofd in Eckental, versloeg in de halve finales de acht jaar jongere thuisspeler Kevin Krawietz (ATP-391) in twee sets met 6-3 en 6-1. De wedstrijd was afgelopen na 1 uur en 4 minuten.

Darcis gaat op zoek naar zijn negende challengertitel in het enkelspel, eerder dit jaar pakte hij de toernooizeges in Lyon en Trnava. Darcis schreef ook twee ATP-toernooien op zijn naam: in 2007 in Amersfoort en in 2008 in Memphis.

Voor De Minaur wordt het de eerste finale in het challengercircuit. Hij speelde wel al twee finales van een futurestoernooi, maar moest zowel in het Spaanse Vic als Murcia de duimen leggen. De Minaur was dit jaar ook nog verliezend finalist bij de junioren op Wimbledon.