Gewapende man in Sint-Lambrechts-Woluwe blijkt opname voor videoclip

Print

De speciale interventie-eenheden van de federale politie zijn zaterdagnamiddag uitgerukt naar Sint-Lambrechts-Woluwe omdat daar een gewapende man gesignaleerd was. Uiteindelijk bleek het te gaan om de opnames van een videoclip. Dat meldt het Brusselse parket. Dat toont zich wel tevreden over de waakzaamheid van de burgers.

Een buurtbewoner van de Théodore De Cuyperstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe had zaterdagnamiddag de politie verwittigd omdat hij een gewapende man had gezien op het dak van een gebouw. De politie nam het zekere voor het onzekere, stelde een veiligheidszone in en liet de speciale interventie-eenheden van de federale politie aanrukken. Ook een helikopter van de federale politie kwam ter plaatse.

Ter plekke bleek het te gaan om iemand die een videoclip aan het opnemen was en daarvoor een vals wapen gebruikte. “Die persoon werd verhoord en het wapen nagekeken”, aldus het Brusselse parket. “Dat bleek inderdaad vals te zijn.”

Het parket toont zich wel tevreden over de waakzaamheid van de buurtbewoner die de politie verwittigde: “Uiteindelijk bleek er niets aan de hand, maar de mensen moeten zeker niet aarzelen om de politie te bellen. Liever een keer te veel uitrukken voor niets, dan een keer te weinig voor een ernstig probleem.”